Κυριακή 31 Μαΐου 2020

Στην παραλία - Online Παιχνίδι


Διαδικτυακό Παιχνίδι

ΜΟΤΙΒΑ ΜΕ ΚΟΧΥΛΙΑ

Είναι ένα online παιχνίδι με θέμα την παραλία και τα κοχύλια από τον ιστότοπο Duckie Deck.
(ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΟ ADOBE FLASH PLAYER)

Οδηγίες παιχνιδιού:
Το παιδί πρέπει να ταιριάξει τα κοχύλια που ξεβράζει η θάλασσα στις σωστές τους θέσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συγκεκριμένα μοτίβα. Υπάρχει ποικιλία σχεδίων για να φτιάξουν από σπίτια, μέχρι ήλιους και φατσούλες!
👉Στο παιχνίδι αυτό, τα παιδιά εξασκούν τις οπτικο-κινητικές τους δεξιότητες, τόσο στη μαθηματική τους σκέψη, προσπαθώντας να βρουν και να ταιριάξουν τα σχήματα στη σωστή τους θέση, όσο και στη χρήση του υπολογιστή, αφού εξοικειώνονται με το ποντίκι και την εντολή “πατώ και σέρνω” (drag and drop).
Διαθέσιμο στον παρακάτω σύνδεσμο:
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΙΔΕΕΣ:
  1. Πριν τοποθετήσεις τα κοχύλια πάνω στη θέση τους για να φτιάξεις τα σχέδια, προσπάθησε να ταξινομήσεις τα κοχύλια σε συλλογές στην άκρη, πάνω στην άμμο, ανάλογα με το χρώμα (μοβ, πράσινα, κόκκινα), το σχήμα (μακρόστενα, στρογγυλά) και το μέγεθος (μικρά, μεγάλα).
  2. Μπορείς να τοποθετήσεις τα κοχύλια πάνω στη θέση τους με τη σειρά. Δηλαδή, πρώτα να βάλεις όλα τα κόκκινα, μετά όλα τα μπλε ή όλα τα στρογγυλά κ.τ.λ.
  3. Άφησε το παιχνίδι ανοικτό, κλείσε τα μάτια για ένα λεπτό και με τη συνοδεία του ήχου από το κύμα της θάλασσας που ακούγεται στο παιχνίδι, άφησε τον εαυτό σου να μεταφερθεί με τη φαντασία πάνω σε μια παραλία.
👉Τη στιγμή που το παιδί κρατά τα μάτια του κλειστά κάποιος μεγάλος μπορεί να του κάνει ερωτήσεις που θα το βοηθήσουν να ολοκληρώσει την εικόνα του. Π.χ. Ποιοι είναι μαζί σου; Πώς νιώθεις; Τι υπάρχει πάνω στην άμμο ή στην παραλία; Τι φοράς; Τι καιρό έχει;

 Στη συνέχεια άνοιξε τα μάτια και ζωγράφισε την παραλία που φαντάστηκες.

Καλή διασκέδαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.