Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Πασχαλινές Συνταγές

Φτιάξτε Νόστιμες Λιχουδιές

Δυο Συνταγές για Πασχαλινά Κουλουράκια

1η Συνταγή
ΥΛΙΚΑ:
12 ΑΒΓΑ
640 ΓΡ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΦΡΕΣΚΟ
1,5 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΓΑΛΑ
50 ΓΡΑΜ. ΑΜΜΩΝΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΕΝΤΟΝΑ)
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1,5 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ
1 ΑΒΓΟ (ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και ρίχνουμε ένα-ένα τα αβγά. Διαλύουμε τις βανίλιες και την αμμωνία μέσα στο γάλα.
Ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου της ζάχαρης και των αβγών. Ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
Δίνουμε στα παιδιά μικρά μπαλάκια και τα αφήνουμε να τα φτιάξουν ό,τι σχήμα θέλουν. Τα τοποθετούν πάνω σε λαδόκολλα μέσα στο ταψί
Τα αλείφουνε με αβγό και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
2η Συνταγή

ΥΛΙΚΑ: 
600 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρμ. βούτυρο μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. βούτυρο αγελάδος,σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρμ. ελαιόλαδο
200 γρμ. ζάχαρη άχνη
1 μεγάλο αυγό
60 γρμ. γάλα φρέσκο
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 κρόκο αυγού
2 κουτ. σ. γάλα, για την επάλειψη
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
Αν το βούτυρο δεν είναι αρκετά μαλακό, το κόβουμε σε μικρά -μικρά κυβάκια.Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά, και τα χτυπάμε καλά με το γάντζο να ομογενοποιηθούν, και να έχουμε μία απαλή μαλακιά ζύμη. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσουμε μια-δυο κουταλιές επιπλέον αλεύρι. Βάζουμε την ζύμη σε ένα μπολ, την σκεπάζουμε με μεμβράνη, και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου να παγώσει. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, και τα βάζουμε σε λαμαρίνα, στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε κενό μεταξύ τους, διότι θα φουσκώσουν.Χτυπάμε τον κρόκο με 2 κουταλιές γάλα, και με ένα πινέλο αλείφουμε καλά τα κουλουράκια.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160º C. να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφή χρώμα. Περίπου 35 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε μία σχάρα να κρυώσουν εντελώς, και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό δοχείο καλά κλεισμένο, σε δροσερό και ξηρό μέρος. Διατηρούνται για αρκετό καιρό.

Συνταγή Φλαούνας


ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ


Συνταγή Καροτόψωμου



ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ


ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ


Καλή Επιτυχία!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.